Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Protiromské nálady nejsou důsledkem ekonomické krize, pane Kumare !

Docela mě pobouřil článek, který vyšel jak na serverech aktuálně.cz, romea.cz a podobně. Ne pobouřil je špatné slovo, ten článek mě naprosto uráží. Ochránce menšin Sri Kumar Vishwanathan přirovnává situaci v ČR k nacistickému Německu.

Promiňte, ale máte snad pocit, že co Čech, to nacista a rasista?? Máte k Vašemu tvrzení nějaký relevantní důkaz nebo pouze přiléváte olej do ohně a snažíte si tím ochránit svůj velmi výnosný etno business?? Tento pán zřejmě zapomíná, že všechny organizace, všechny programy sociální integrace a podobné hovadiny jsou závislé na dotacích od státu. Kdo živí stát? Občané a jejich daně, to je velmi jednoduchá rovnice. Kolik přispívají do státní kasy vyloučení a sociálně slabí? Nepřispívají nic. Takže jacípak jsme rasisti a nacisti, když je živíme?

Máte snad pocit, že jen proto, že vzhledem k tomu, že ekonomika na tom není nejlépe, Češi obviňují Romy? Jo jasně přijdu domů, mrknu na výplatní pásku, zjistím, že mi zaměstnavatel nedal prémie, protože firma nemá příjmy a půjdu automaticky rozbít ústa nejbližšímu cikánovi, protože za krizi může menšina? 

Drahý pane Kumare, takhle to skutečně nefunguje. Problémy jsou důsledkem toho, že někteří příslušníci menšin (zdůrazňuji někteří !), se chovají jako dobytek a neváží si toho, co jim stát potažmo občané ze svých kapes dávají.

Pokud tvrdíte, že Češi jsou rasisti, počítám s tím, že bychom měli mít i obrovský problém s ostatními menšinami jako jsou například Vietnamci. V České republice dle oficiálních statistik žije legálně téměř půl milionu cizinců, do tohoto čísla ovšem nejsou započítáni Romové. Kolik lidí slyšíte denně nadávat na Vietnamce (pokud pominu podnikatele – ale tam je to o jiném problému, než o jiné rase) ?

Četl jste někdy statistiky? Více než 30% Romů je negramotných – je to problém nebo snad Češi mohou za to, že nemají odpovídající vzdělání, že nemají možnosti se vzdělávat, nebo je to problém Romů, kteří se vzdělávat nechtějí?

Ti, kteří chtějí … to je jak plivnutí do moře. Ti, kteří chtějí a distancují se od problémové menšiny, těm upřímně gratuluji a přeji pevnou vůli.

Takže můžete mi prosím říci, je to snad problém občanů ČR, že Romové žijí sociálně vyloučeni? Kolik programů sociální integrace je pro Vietnamce, Srby, Poláky, Rusy a Ukrajince? A kolik jich je pro Romy? Takže Češi mohou za to, že Romové (někteří!) neposílají děti do školy? Že nemají posléze pracovníky návyky a odpovídající vzdělání na to sehnat slušnou práci? Češi mohou za to, že některé romské děti jdou po vzoru svých rodičů … příjem sociálka a příležitostný melouch?

 

Pokud tvrdíte, že Češi mohou za problémy s Romy, tak největším rasistou jste tady VY, protože chcete dvojí metr na obyvatelstvo jednoho státu !!

 

Chcete úlevy a ústupky za to, že se budou chovat slušně ( já myslela, že některé věci jsou naše občanská povinnost), chcete své romské sociální pracovníky, romské asistenty prevence kriminality, co takhle romského prezidenta ?

Slyšela jsem názor, že Rom poslechne spíše Roma …. Fajn tak si prosím najděte nebo založte svou republiku, když nedokážete dodržovat zákony státu, kde jste údajně doma!! Založte si svůj parlament, senát nebo klidně království a zařiďte si sami vzkvétající zemi, kde nikdo nepracuje, ale všichni se mají dobře. (nadsázka)

 

 

Poznámka pro redakci a cenzory: Tento článek nepaušalizuje Romy do jedné skupiny! Není třeba snad neskutečně dokola omílat, že existují i ti, kteří zákony dodržují !

V diskuzi se vyjádřite nemohu (vzkazy, maily či FB klidně odpovím).

 

Autor: Kateřina Gajdošová | čtvrtek 12.9.2013 11:26 | karma článku: 43,20 | přečteno: 3991x
  • Další články autora

Kateřina Gajdošová

Speciál blog, který si dělá z lidí „dobrý den“, aneb příběh Dany

Jak již někteří z Vás mohli zaznamenat, každý týden se na stránkách Ona Dnes objevuje „SPECIÁLNÍ BLOG“ - příběh Dany aneb moje dcera brala drogy. Velmi těžké téma, rodiče, kteří něčím takovým prošli se svými dětmi, mi dají za pravdu, že se o tom velice těžko mluví. I z toho důvodu – tedy je tak uvedeno, je autorka blogu „Dana“ pouze pseudonym.

12.2.2015 v 16:25 | Karma: 11,05 | Přečteno: 516x | Diskuse| Hyde park

Kateřina Gajdošová

Místo mozku, ze sádry kostku.

Tedy pouze z té jedné třetiny, zbytek pravděpodobně leží nevyužíváno ladem, neb není možné, aby odborářská hvězda plodila takové nesmysly. Soudruh Středula je zřejmě pěkný vykuk nebo pěkný *****(jak to říct jenom slušně),no necháme tam hvězdičky, aneb doplň si sám své oblíbené vulgární slovo.

3.2.2015 v 8:45 | Karma: 34,10 | Přečteno: 1255x | Diskuse| Společnost

Kateřina Gajdošová

Jak se (ne)podléhá předsudkům vůči Romům …

V předcházejících dnech proběhl na iDnes článek s titulkem „Největší problém vidí mladí v soužití s Romy, podléhají předsudkům“. Informace z článku vycházely z průzkumu organizace Člověk v tísni, který byl zpracován na základě dotazování z vzorku mladých lidí ve věku 15 – 20 let napříč republikou a různými vrstvami.

4.9.2014 v 8:17 | Karma: 24,66 | Přečteno: 1402x | Diskuse| Společnost

Kateřina Gajdošová

Multiculti husa roku

Poslední dobou mám pocit, že všechna sranda už končí a všechny naše slavné zákonodárce, celý úřednický byrokratický aparát a všechny sluníčkově korektní trotly by měl někdo vyfackovat a ukázat jim tu jejich „pravdu“ přímo v praxi. Tak například naší super ženě ochránkyni Šabatové bych z celého srdce přála nějaké multikulturní obohacení v podobě ukamenování. Nejsem hnusná, jsem naštvaná, protože tahle multikulturní husa mě poslední dobou opravdu rozčiluje. S Dientsbierem by si mohli podat ruce a skočit oba dva dohromady do ....., no však vy víte kam, pro mě je žhavou adeptkou na titul multiculti husa roku.

27.8.2014 v 11:16 | Karma: 22,53 | Přečteno: 633x | Diskuse| Společnost

Kateřina Gajdošová

Šabatová, Dienstbier a spol., běžte se bodnout ..

Jsem neskutečně šťastná, že politici, veřejní ochránci a podobní patolízalové vše konají pro mé neskutečné dobro a blaho. Jdou dokonce tak daleko, že začínají myslet i za mě a přesně vědí, co je pro mě nejlepší a jak dosáhnout mírumilovného multiculti sluníčkového blahobytu na naší planetě. Pokud by snad ztroskotal plán na všeobecný blahobyt na planetě, určitě se jim to podaří minimálně v naší české kotlině.

19.8.2014 v 10:28 | Karma: 42,94 | Přečteno: 3248x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum. Nahradí ji Havel?

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  13:31

Přímý přenos Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Vrah hodil tělo ubodaného muže do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024,  aktualizováno  13:27

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  13:21

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...

Ministerstvo vyčlenilo vakcíny pro těhotné. Válek apeluje na přeočkování dětí

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  13:10

V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. „Registrujeme 956 nových případů,“ řekla...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1619x
Nesmím koukat na zprávy, nebo číst noviny, jsem pak věčně naštvaná .... a infarkt před třicítkou ještě opravdu nechci :)

Seznam rubrik