Mezinárodní den za odstranění rasové diskriminace

Dnes 21. března je Mezinárodní den za odstranění rasové diskriminace a ENAR k tomuto datu neopomněl vydat svou každoroční stínovou zprávu o stavu rasismu v naší české kotlině. A co, že vlastně ten ENAR je?„Evropská síť proti rasismu (ENAR) je síť více než 700 evropských nevládních organizací bojujících proti rasismu a jiným formám nesnášenlivosti ve všech členských státech EU. ENAR si klade za cíl bojovat proti rasismu, xenofobii, antisemitismu a islamofobii a podporovat rovnost zacházení mezi občany EU a třetích zemí.“ Toť jejich představení na webových stránkách.

Víte co mě zaráží nejvíce? Že tento jejich každoroční „výtvor“ o stavu v ČR, se opět týká jen a jen našich spoluobčanů (Ano těch, o kterých se nemluví.) Těch, kterých je v ČR skoro 400tis. V tradičním „sčítání lidu“ se však jen zhruba 5% přihlásilo k romské národnosti. Zbytek uvedl českou, případně slovenskou.

 Napadá mě pár vcelku logických otázek. Stydí se snad za svou národnost? Avšak na příslušných úřadech, kde státní kráva dojí, se v celku hlasitě domáhají svých „práv“ a všem okolo neopomenou zdůraznit, že oni jsou přece Romové, oni mají právo a nárok a oni chtějí, protože jinak jsi hnusný rasista, když jim nedáš a nepovolíš.

 Dále stínová zpráva říká: “ Rasové diskriminaci jsou v České republice vystaveni především Romové a trvale či přechodně žijící cizinci. Bohužel je nutné konstatovat, že daná situace se v posledních letech nijak výrazně nemění. Vzhledem k tomu, že procento Romů a cizinců v České republice na počet obyvatel stoupá, řešení nelze odkládat.“

 Nesouhlasím ani s jednou větou. Situace se totiž mění avšak pro českého človíčka, protože zájmy a práva českého člověka jsou odkládány do pozadí. Pokud se „běloch“ dostane do konfliktu s „Romem“ automaticky je vše považováno za rasově motivovaný čin. Avšak pokud je to naopak nejsou již státní orgány připraveny hájit práva „těch bílých“.

 Příkladem buď nepříliš starý rozsudek z loňského incidentu z Duchcova:

„Žalobce útočníky vinil z těžké újmy na zdraví, některé z pokusu o tento čin, výtržnictví a nejmladšího z obžalovaných i z nebezpečného vyhrožování.“

„Mladistvý útočník, který byl nejbrutálnější, má ve vězení strávit za těžké ublížení na zdraví, výtržnictví a pokus o krádež dva roky.“

 § 145 říká: „Kdo jinému úmyslně způsobí těžkou újmu na zdraví, bude potrestán odnětím svobody na tři léta až deset let.“

 

Paradox? Ne, čistá realita českého soudního kurníku ….

 "Celý případ nakonec nebyl posuzován jako rasově motivovaný trestný čin," upozornila odbornice na extremismus Petra Vejvodová. Podle ní česká justice ne vždy dokáže posoudit, zda byl čin rasově motivován, či nikoli. "Jestliže se nám střetnou dvě etnika, ne vždy to znamená, že jde o rasově motivovaný čin," dodala.

 Avšak stát se případ opačně, máme zde exemplární tresty pro viníky jak vyšité …

 Dále se zpráva zaobírá tím, že menšiny neznají svá práva, mají problémy na úřadech a setkávají se s neochotou úředníků, mají problémy s hledáním zaměstnání a bydlení …… kecy, kecy, kecy … nepopírám jejich problémy, avšak slyšeli jste si někdy na podobné problémy stěžovat Slováky (a neberme je jako naše bratry, neboť i oni už jsou „cizinci“), Vietnamce, Ukrajince nebo Rusy …. Je to jedna stížnost na 1000 osob … avšak Romové mají dle stínové zprávy tyto problémy v 70%.

 

 

poznámka pro redakci: autorka "neháže do jednoho pytle" veškeré příslušníky příslušných skupin ...

Autor: Kateřina Gajdošová | pátek 21.3.2014 9:05 | karma článku: 32,03 | přečteno: 989x
  • Další články autora

Kateřina Gajdošová

Multiculti husa roku

27.8.2014 v 11:16 | Karma: 22,53

Kateřina Gajdošová

Absolutismus Miloše I.

28.10.2013 v 11:41 | Karma: 33,07
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1619x
Nesmím koukat na zprávy, nebo číst noviny, jsem pak věčně naštvaná .... a infarkt před třicítkou ještě opravdu nechci :)

Seznam rubrik