Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DC

A co je teda problém? Že pro "ně" se byt našel, nebo že pro Vás ne? Projekt Sociální inkluze (http://www.ostrava.cz/cs/o-meste/aktualne/kampane/program-socialni-inkluze-ostrava-1/program-socialni-inkluze-ostrava) se týká především rozbíjení ghett, zaměřuje se v první fázi na mladé rodiny s malými dětmi, které se bude snažit vykořenit z ghett, ubytoven a kolotoče kriminality a provizorií. Proto dostali byt s příjemným (ne však zcela dotovaným) nájemným. Proto jsou rodiny pod dozorem sociálních pracovníků, kteří jim pomáhají hledat práci. Pokud jste z vyloučené lokality a i díky tomu nemáte šanci sehnat práci, pak se obraťte na jednu z uvedených organizací (projekt není podmíněn žádnou etnickou příslušností), rozhodně vám budou chtít také pomoci. Pokud nejste z takového prostředí, tak jim prosím moc nezáviďte, byt si sice musíte hledat sama, ale oni to mají mnohem horší. To mi věřte.

1 0
možnosti
Foto

V zásadě s autorkou příspěvku souhlasím, že se jedná v této oblasti dotovaného bydlení v mnoha případech o nespravedlnost. Tedy, vzato doslova, je to diskriminace těch, co platí za bydlení plné tržní nájemné. A vyjměme teď na chvíli nepříjemnu situaci, kdy se někdo po určitou dobu svého života dostane do svízelné situace. Ztráta zaměstnání a podobně. Na druhou stranu, dovedl bych si představit, že se společnost snaží v určitém konkrétním případě, tedy konkrétní rodině pomoci s novým startem v životě. Zkrátka dávat nadějným šanci na nový začátek. Domnívám se, že tudy vede cesta, jak vytvořit novou generaci lidí, která se přizpůsobí běžné normě žití. (pracovat, platit, bydlet, nekrást, studovat, sportovat, cestovat, mít koníčky a podobně). Chybí mi jen osobní zodpovědnost takového kroku. Tedy. Představme si, že nějaká hypotetická sociální pracovnice Běta podepíše příspěvek na bydlení nějaké hypotetické rodině, o které je přesvědčena, že to vyjde. Rodina dostala šanci. Uběhl rok, dva, těžko říci.... Vyšlo to? Je vše v pořádku? Výborně, jsem taky rád. Nevyšlo? Spletla se sociální odbornice, pracovnice Běta? Všechny dávky, podpory a škody způsobené tímto špatným rozhodnutím ať zaplatí Běta. Dávky nejsou peníze Běty, ale státní kasy, naše, těch ostatních, co daně platí. Nezvládla to Běta? Ať to zaplatí. Dělá to Běta dobře? Ať má solidní mzdu. Že to je nesmysl? No, když stolař 10 x dělá stůl a nepodaří  se to, skončil. Když pekař 10 x peče chleba a nepodaří se to, skončil. Když se Běta splete 10 x, měla by skončit. Ale jestli pekař peče výborné housky, stolař vyrábí skvělé židle a Běta najde desítky rodin, které jako my budou za čas pracovat, platit, bydlet, nekrást, studovat, cestovat a podobně, nádhera, pak Běta ze sociálky dělá svou práci dobře. Ale jinak s autorkou příspěvku souhlasím.

5 3
možnosti
Foto

Na druhou stranu ... proč by to měla cvakat Běta? Každý svého štěstí strůjce, měli by to zaplatit ti, co nedodrželi podmínky ..

3 0
možnosti
Foto

Za cikány neplatí bydlení neziskovka, ale sociálka. Mají nárok na 75% úhrady nájemného do maximální výše 15 tisíc. Proto je tak lukrativní sociální bydlení pro ty vy... majitele barabizen, co je levně nakoupily od města. Stanoví nájem za garsonku bez příslušenství na 19.900,-, aby to nevypadalo blbě (v ní pak bydlí i 10 nepřizpůsobivých). Vyfasujou od sociálky 14.950,-, zda se dělí s cikány nevím, spíš ne, a jsou vysmátí a v médiích pak ještě ze sebe dělají chudáky.

10 2
možnosti
MM

Dnes to není sociálka, ale úřad práce, co platí úhrady za ubytování. Na sockách se krásně vydělává. Mít  starou ubytovnu s dlouhou chodbou a jedním sociálním zařízením na konci, na pár pater a v něm 350 lůžek, tak mám měsíčně přes milión. Kurde, neber to.

5 1
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1619x
Nesmím koukat na zprávy, nebo číst noviny, jsem pak věčně naštvaná .... a infarkt před třicítkou ještě opravdu nechci :)

Seznam rubrik