Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už to zde sice diskutováno bylo, ale přidám se i já. V obou výše jmenovaných případech (Vítkov a Novž Bor) nebylo usmrcení obětí plánem útočníků. Ve Vítkově to mělo být spíš "postrašení" a "potrestání" a k těm velmi těžkým popáleninám došlo spíše náhodou.

Ani v Novém Boru nešli pachatelé s úmyslem vraždit, ovšem intenzita a umístění některých úderů pak pokusu vraždy nasvědčovaly.

Ve Vítkově byl trest nesmyslně vysoký, za útok v Novém Boru přiměřený.

3 1
možnosti
Foto

Nový Bor, samozřejmě,

0 0
možnosti

Vyjádřím se jen ke vzdělávání

 

Je několik příčin, proč vzdělávání cikánů vázne.

1) Rodiče mají jiné priority, nejen že se s dětmi neučí, ale ani nekontrolují přípravu pomůcek.

2) Rodiče často ukončili jen základku a probírané látce nerozumí, takže kdyby si našli čas a s dětmi se snažili učit, šlo by to pomaleji, vyžadovalo by to samovzdělávání rodičů a stálo by to nějaké úsilí - u cikánů problém s motivací, raději než se samovzdělávat, aby pomohli svým dětem k lepšímu vzdělání a tím i k lepšímu uplatnění v životě, budou postávat venku v hloučcích, kouřit a nadávat na všechno a všechny okolo.

3) Problém je i počet dětí v rodině. Cikáni často rodí jedno dítě za druhým. Kdyby uvažovali dopředu a skutečně chtěli pro své děti lepší budoucnost tak by měli dítě třeba jen jedno. Pak by to dítě mělo větší šanci, že rodiče budou mít čas mu pomoci s přípravou do školy, mělo by klid na učení atd.. 4) Podle několika psych. výzkumů je prokázáno, že průměrná inteligence cikánů je o cca 20 bodů nižší než u majority. Takže nemá cenu chtít po nich, aby měli maturitu, ale je třeba snažit se, aby kvalitně zvládali učební obory. Pokud se budou snažit, tak jako vyučení práci určitě najdou.

9 0
možnosti
Foto

Téměř naprosto souhlasím:) Jen bych trochudoplnila informaci o IQ. Cikáni vykazují cca o 20 bodů nižší IQ. Není ale přesně prokázáno proč. Jedním z důvodů může být častý incest, který ale existuje jen v určitých.."kmenech":-) Nicméně také to může být dáno tím, že cikáňata se vlastně nikdy co svět světem stojí nevyvíjela v podnětném prostředí a v důsledku toho oni dnes prokazují cca o 20 bodů nižší IQ.

9 0
možnosti
Foto

V36í78t 33H75a15s54s33a71n

23. 10. 2013 12:25

"Tvrdší tresty pro Romy? Kde to žijete … (názorným srovnáním nechci nikoho obhajovat) :

Náckové a žháři z Vítkova : 20-22let – exemplární tresty za rasově motivovaný útok ...

Mačetoví útočníci z Nového Boru: 3-16 letů"

______________________________________________________

Slečno, já také nechci nikoho obhajovat, ale teroristický útok čtveřice neonacistů na dům obývaný romskou rodinou, byl dlouhodobě PŘEDEM PLÁNOVANÝ k výročí narozenin Adolfa Hitlera, byl spáchán z RASISTICKÝCH POHNUTEK a holčička, která byla popálená na více než 80% těla si z něj odnesla TĚŽKÉ DOŽIVOTNÍ NÁSLEDKY. 

_______________________________________________________ Bezesporu odsouzeníhodný čin mačetářů byl však spáchán ve ZKRATU, NEBYL SPÁCHÁN Z RASISTICKÝCH POHNUTEK a nikdo z napadených nemá TĚŽKÉ DOŽIVOTNÍ NÁSLEDKY. _______________________________________________________ ps. Nepíše se letů, nýbrž let či roků. Tečka.

0 14
možnosti

Tak takhle si sám před sebou obhajujete mlácení revizorů. Zkrat, žádné těžké následky... Nevyjadřujte se k těmto věcem, nemáte na to morální právo, už nikdy. Bohužel.

8 0
možnosti

Něco takového snad ani nestojí za reakci, nevím kolik prášků na tlak by to člověka stálo. Perla už v jejich prvním odstavci "Romům Češi jako národ nevadí..." no ještě aby vadil.

Pořád nechápu, proč už není server Romea zakázán a provozovatelé za mřížemi.

10 0
možnosti
Foto

O76t78a21k55a39r 44S21e26k80l

23. 10. 2013 11:48

Víte - romská ( cikánská) otázka je kvadratura kruhu. Faktem je , že to etnikum přišlo ve středověku do Evropy z Asie ( snad Indie). Za dlouhá staletí se nepovedlo žádnému systému nesporný a nepopiratelný problém vyřešit. Zkoušeli to králové, císaři , demokratické i autokratické režimy - bez valného úspěchu.

Nemluvím o nacistickém, nepřijatelném a opovrženíhodném modelu vztahu k Romům.

Kráva létat nebude, lesy nejsou modré a některé problémy nemají v podstatě řešení. Optimisté to však zkoušet mohou.....:-)

11 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS