Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

Vyjádřím se jen ke vzdělávání

 

Je několik příčin, proč vzdělávání cikánů vázne.

1) Rodiče mají jiné priority, nejen že se s dětmi neučí, ale ani nekontrolují přípravu pomůcek.

2) Rodiče často ukončili jen základku a probírané látce nerozumí, takže kdyby si našli čas a s dětmi se snažili učit, šlo by to pomaleji, vyžadovalo by to samovzdělávání rodičů a stálo by to nějaké úsilí - u cikánů problém s motivací, raději než se samovzdělávat, aby pomohli svým dětem k lepšímu vzdělání a tím i k lepšímu uplatnění v životě, budou postávat venku v hloučcích, kouřit a nadávat na všechno a všechny okolo.

3) Problém je i počet dětí v rodině. Cikáni často rodí jedno dítě za druhým. Kdyby uvažovali dopředu a skutečně chtěli pro své děti lepší budoucnost tak by měli dítě třeba jen jedno. Pak by to dítě mělo větší šanci, že rodiče budou mít čas mu pomoci s přípravou do školy, mělo by klid na učení atd.. 4) Podle několika psych. výzkumů je prokázáno, že průměrná inteligence cikánů je o cca 20 bodů nižší než u majority. Takže nemá cenu chtít po nich, aby měli maturitu, ale je třeba snažit se, aby kvalitně zvládali učební obory. Pokud se budou snažit, tak jako vyučení práci určitě najdou.

9 0
možnosti
Foto

Téměř naprosto souhlasím:) Jen bych trochudoplnila informaci o IQ. Cikáni vykazují cca o 20 bodů nižší IQ. Není ale přesně prokázáno proč. Jedním z důvodů může být častý incest, který ale existuje jen v určitých.."kmenech":-) Nicméně také to může být dáno tím, že cikáňata se vlastně nikdy co svět světem stojí nevyvíjela v podnětném prostředí a v důsledku toho oni dnes prokazují cca o 20 bodů nižší IQ.

9 0
možnosti
MR

Ono to asi bude hodně o tom prostředí a snaze rodičů věnovat se dětem.Dělala jsem s klukem,cikánem,on i jeho sestra měli střední školu,hloupí opravdu nebyli,ani jejich rodiče.

4 0
možnosti
PK

P77a91v69e42l 94K23u19r33a96l

23. 10. 2013 14:31

na střední školu nepotřebujete IQ 130, jde ovšem o to že IQ je v podstatě ve všech populacích je Iq rozděleno gaussovsky... ovšem jejich střední hodnoty a rozptyly jsou pro každou populaci jiné... a ovlivňuje to jak genetika, tak sociální vlivy.

nutno podotknout ovšem že s maximálním potenciálem se člověk rodí... pokud ho jako dítě nerozvine tak zůstane klidně na úrovni houpacího koně bez ohledu na to jaký měl v době narození potenciál.

2 0
možnosti
JO

IQ se dá o něco zvýšit učením a vlivem prostředí. 

Na střední školu nepotřebuje nikdo IQ 130. Průměrné IQ majority je 100 - a to k maturitě asi stačí. Ale u cikánů je průměr 80 - a s tím je maturita nemožná. Nebo by měla být nemožná. Nedovedu si například představit zdravotní sestru s IQ 80 - to by bylo pro pacienty nebezpečné.

2 0
možnosti
Foto

Netroufla bych si tvrdit, že průměrné IQ 100 nějak stačí pro běžné fungování ve společnosti, ale není to úplně nic moc:) Asi také záleží na výši jednotlivých složek inteligence.

0 0
možnosti
PK

P97a19v48e24l 39K14u36r46a78l

23. 10. 2013 14:58

To zvýšení není ve skutečnosti zvýšení ale prostě vytažení maxima z něčeho s čím se narodíte.

1 0
možnosti
JO

Taky s Vámi tentokrát souhlasím. Incest je jeden problém, i když v dnešní době a při dnešních možnostech cestování a přesunů a při současném počtu cikánů to už není tak časté. 

Co se týká vlivu prostředí a genetiky ohledně výše IQ, tak tady mají psychologové různé názory, převažuje názor, že inteligence je cca ze 70% vrozená a cca 30% se dá ovlivnit učením, prostředím.

Čím víc se budou cikáni vzdělávat, tím víc bude stoupat i jejich průměrné IQ. Jenže k tomu, aby dosáhli průměru majority nebude stačit jedna nebo 2 generace. Je to běh na dlouhou trať a snažit se musí především oni sami.

A to je právě problém už celá staletí, oni žijí přítomností, na budoucnost moc nehledí. Chtěli by všechno hned a teď, ale ani za 2 generace nebudou rómští lékaři běžní a možná nikdy, pokud nebudou tlačeni k tomu, aby se oni sami snažili, oni sami pro vzdělávání svých dětí něco dělali a ne to jejich typické: "at se o nás postarají, at to zařídí, at nám dají byt" atdatd. To nebude fungovat, většina lidí to už nechce sponzorovat, když nejen že nevidí výsledky a nějaký vděk v podobě slušného chování, ale naopak chování a kriminalita cikánů se stále zhoršuje.

5 0
možnosti
Foto

Ano. Mimochodem právě fakt, že od věků žijí reálným okamžikem prý může být tím kulturním faktorem, který nejvíce působí na to, že projevují sníženou inteligenci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1619x
Nesmím koukat na zprávy, nebo číst noviny, jsem pak věčně naštvaná .... a infarkt před třicítkou ještě opravdu nechci :)

Seznam rubrik