Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Asi bychom se měli podívat na sociální bydlení na západ od našich hranic a nevymýšlet svoje vlastní...sociální bydlení je tam skromné a dobu určitou. Jen nevím, jak a za co si tyto sociální byty města a obce pořídí, když většinou své byty prodaly. Ubytovny by měly mít jasná pravidla...buď podle obývaných prostor a samozřejmě vždy uhradit škody na majetku....jinak to asi nepůjde....!!

4 0
možnosti
VH

Domnívám se, že sociálním bydlením není míněna ubytovna.

0 0
možnosti
MS

Moje představa sociálního bytu je taková, že v prvé řadě nebude zadarmo, ale bydlení v něm bude výrazně levnější než v běžných bytech. Tomu by také ale mělo odpovídat podstandardní vybavení bytu. A ne, jak to funguje dnes, že majitel bytu nejvyšší kategorie si tam nastěhuje sociálně slabou rodinu, které nájem ve smluvní výši uhradí stát ve formě příspěvku na bydlení. Dochází tak k paradoxu, že taková rodina pak bydlí  z a d a r m o  ve srovnatelném bytě, za jaký jejich poctivě pracující sousedé platí nekřesťanské peníze buď formou nájmu, nebo hypotéky (pokud jsou jeho majiteli). Něco takového člověka úžasně povzbudí. :-/

7 1
možnosti
RP

Sociálního bydlení za pár šupů je všude dost. Akorát lidem, kteří na nic lepšího nemají, to nepřijde dost nóbl, tak požadují, abychom pro ně za naše peníze stavěli luxusní byty ;-D;-D;-D

3 1
možnosti
Foto

Sociální bydlení, založené na olupování druhých lidí skrze daně, je nemorální a zločinné a povede vždy k tomu co vidíme dnes a denně.  Plýtvání, korupci a nespravedlnosti.   O sociální bydlení se vždy starala různá  sdružení a spolky s částečnou solidaritou bohatých lidí.   Nikdo nemá právo žít na účet druhých lidí bez jejich souhlasu.

9 0
možnosti

Jděte už do zádele, s tou vaší fobií z jakýchkoliv daní, plechová nádhero. Předpokládám, že veškerou infrastrukturu používáte také a  je zajímavé, že právě lidé jako vy pak nejvíc křičí, když jim stát či obec nezajístí něco, na co se domnívají, že mají oni nárok a právo. :-P

0 0
možnosti
Foto

Chce to zrušit všechny neziskovky, co žijou z peněz na zčleňování minorit do společnosti, zrušením dotací. Samozřejmě zrušit přímé platby poskytovatelům 'sociálního' bydlení. Žádný začleňování do společnosti, ale hezky rovné podmínky pro všechny!

11 0
možnosti
VH

Sociální bydlení snad by mělo být komunální.  Na druhou stranu, pokud je poskytován příspěvek na bydlení nechápu, proč by neměl jít rovnou k poskytovateli.

1 0
možnosti
OF

Odpovedi na otazky jsou celkem snadne - pokud jste cokoliv krome neviditelnych, ziskat byt bude problem, nehrozi dlouhodoba smlouva, za veskere skody budete popotahovana vy. Samozrejme pouze v pripade, ze na tom budete tak spatne, ze ani pri nejlepsi vuli nemuzou najit urednici aspon malilinkatej duvod vam byt odeprit. Pokud jste neviditelna, na byt mate narok autmaticky, skody velkoryse zaplati "spolecnost" (= obec, ktera na to od ministerstva dostane specialni penize z dani), nejakeho popotahovani se bat nemusite a smlouvu budete mit papirove na dobu urcitou, nicmene automaticke prodluzovani najdete v kastliku pul roku pred koncem smlouvy.

3 0
možnosti
MT

Kateřino, skvělé, pište více, máte na to !  R^

0 0
možnosti
KD

K20a46r24e74l 50D37u36b

14. 4. 2014 15:57

Sociální byty pouze těm, kteří si je zaslouží.

2 0
možnosti
JC

Pak už ale nejde o sociální byty, ale o odměnu za zásluhy.

0 1
možnosti
Foto

Naučte se rozlišovatsocialní bydlení a ubytovny-jsou to různé věci

0 6
možnosti
KG

a já někde napsala, že je to TOTOŽNÉ ?

6 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1619x
Nesmím koukat na zprávy, nebo číst noviny, jsem pak věčně naštvaná .... a infarkt před třicítkou ještě opravdu nechci :)

Seznam rubrik