Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H79o44n69z95a 37M59a86r33e65k

22. 6. 2014 22:40

Já vím o někom, kdo by tu pilulku měl povinně brát…

0 0
možnosti
AG

No tak to mě docela zvedlo ze židle, naprosto nesouhlasím s tím co tam ta slečna píše, protože se zaobírá jen a jen důsledky. Vůbec není zohledněna příčina, tolik možností jak zabránit nechtěnému otěhotnění jako v současné době tu nebylo nikdy v historii!!! Nechceš děti? Přijmi adekvátní opatření, aby si je neměl (platí pro oba). Hašení "požáru" potratem, nebo babyboxem je řešení špatné, nicméně to druhé aspoň není vražda. Samozřejmě, medicínská indikace, případné znásilnění, či další, mě neznámé relevantní důvody, jsou argumentem pro potrat a v těchto případech nic proti. Alko noc na diskošce mezi ně rozhodně nepatří.

0 1
možnosti
Foto

Máte pravdu v tom, že konečné rozhodnutí je na ženě. Ta se musí rozhodnout, co chce a jestli to unese. Ale pokud tvrdíte, že muži do toho nemohou mluvit, logicky to znamená, že nikdo nemůže kritizovat prezidenta, členy vlády, bankovní rady, rozhodnutí soudců, trenéra reprezentace a reprezentanty, protože téměř nikdo jimi nikdy nebyl, není a nebude.

Zdánlivě chcete svobodu rozhodování pro ženu, ale je to divná svoboda, když je závislá na mínění okolí, které přece podle Vašeho názoru o tom nic neví. Nebo Vám připadá správné, že všichni musí souhlasit s potratem, ale současně tolerujete odsudky okolí v případě ponechání dítěte k adopci?

Jsem muž a podle Vašeho názoru bych tedy měl mlčet, protože o tom nic nevím. Ale já té ženě dávám větší svobodu než Vy, protože jí přidávám jednu možnost navíc a místo týdnů rozhodování jí dávám měsíce. I když jasně vím, že to rozhodování není svobodné, ale vynucené okolnostmi a že skutečně svobodně se v této věci žena rozhoduje dokud neotěhotní. A proto bych ji neodsoudil za volbu žádné z těch tří možností, i když vždy budu dávat přednost životu.

0 0
možnosti
VS

Tento problém začíná daleko dříve. Těhotenství je až poslední fáze a to morálně neospravedlňuje ženu jít na potrat.

2 5
možnosti
Foto

Ospravedlňuje, jelikož na plod je třeba nahlížet, jako na součást jejího těla.

4 2
možnosti
JC

Tak matka může podle Vás zabít otci jeho dítě i proti jeho vůli, dokonce se ho na jeho názor ani nemusí ptát.

Může též otec zabít matce proti její vůli její dítě?

0 5
možnosti
Foto

Otec žádné dítě nevlastní, žena jen odstraňuje nechtěnou část jejího těla.  Takže vaše úvaha je scestná.

3 0
možnosti
DK
OK

Docela mám pochopení pro situace, kdy žena nosí nechtěné dítě. Je špatné, pokud se mluví POUZE o dítěti, ne o ženě. Ta má přece automaticky povinnost donosit dítě a je úplně jedno, co to s ní udělá.

Jenže. Jenže přece jen kámen úrazu je skryt ve větě "Ponechme prosím stranou diskuzi, od kdy v sobě žena nosí shluk buněk a od kdy už lze tento shluk považovat za živou bytost."

Když je matka samoživitelka v nouzi a nezvládá se postarat o tři děti, společnost ji přesto odsoudí, pokud jedno nebo více dětí zabije. Všichni totiž chápeme, že je to nepřípustné, protože neetické! Zlikvidovat zárodek člověka v době jeho vývinu někde mezi shlukem buněk a dítětem je snad méně závažné (zejména směrem blíže k početí), ale úplně nezávadné to asi nebude.

0 0
možnosti

Jak jste přišel na to, že "žena má povinnost dítě donosit"?

1 0
možnosti
Foto

Vše vyplývá z toho, že mnozí lidé nepřipustí fakt,  že každý z nás je vlastníkem svého těla a může si s ním dělat co chce.  Proto nesouhlasím s vámi, že početí je odpovědností dvou lidí, ženy a muže.  Ne početí je odpovědností vždy toho, kdo může otěhotnět a to je vždy žena. Tedy je to ona, kdo musí rozhodnout, nebo domluvit se se svým partnerem jak se milovat, aby k početí nedošlo, nebo došlo.  V okamžiku kdy k početí došlo a žena toto dítě nechce, je opět jen a jen na ní a ne na otci dítěte, nebo na nějaké komisi, či na nějaké státní instituci, zda dítě donosí a zhostí se úlohy matky, nebo ho dá k adopci, nebo si ho nechá odstranit.   Ano okolí na ni může apelovat, aby se nějak rozhodla, někteří, lidé ji za její rozhodnutí mohou ostrakizovat, ale nikdo by jí neměl násilím bránit, nebo nějak trestat ať už se rozhodne jakkoliv.  Plod je součástí jejího těla a tak na něj musíme nahlížet, jako na jakoukoliv jinou část těla ženy.

4 3
možnosti
OK

Vy tu z muže děláte jen nesvéprávného trubce.

1 0
možnosti
OP

Souhlasím s vámi. Tato společnost se navenek prezentuje jako velmi moderní, ale v podstatě je úzkoprsá a pokrytecká. Nejen že netoleruje odložení dítěte do babyboxu nebo k adopci , netoleruje ani bezdětné ženy. Město je více anonymní,ale ta naše 10ti tisícová vesnice je jedna velká drbárna. Rozhodnout se musí hlavně žena sama.

A myslím si, že nový občanský zákoník uzavírání manželství a plození dětí do úplné rodiny zrovna nenahrává.

2 0
možnosti
OK

Ono to s tou tolerancí bezdětných žen bude jen otázkou času. Tedy spíše s netolerancí. Zatímco například já nemám problém bezdětné ženy respektovat, ti, kteří přijdou po nás z přeplněného Východu do vylidněného Západu, tolerancí asi překypovat nebudou.

0 0
možnosti
RP

Tohle vůbec neřešte, tyhle názory jsou jen úlet pár (hodně uřvaných) magorů, kteří si představují, že žena je povinna "jim" donosit "jejich" dítě. Tento názor se hodí k jediné věci: když jej nějaký muž vysloví, ženě je jasné, že se mu má jako možnému životnímu partnerovi obloukem vyhnout ;-D

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS