Diskuse

Je třeba podporovat romskou elitu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

......  tak tu elitu (nejenom cikánskou) podporuji zcela dobrovolně již několik desítek let, - každýho 15týho v měsíci platím řádně daně !

2 0
možnosti

Romové jsou asi jediným etnikem na světě, který i přes značnou pomoc okolí není schopen vlastní elitu vytvořit. Takže kdyby měli vlastní teritorium, nevytvoří nějaký "státní" útvar, na rozdíl od mnoha Afričanů.

2 0
možnosti

Nedochází k většímu mísení s obvatelstvem, jako třeba v jižní Americe, při vysoké natalitě roste geometricky jejich počet a tím se problémy stupňují.

0 0
možnosti

a) Zvýhodňování jedné skupiny na úkor druhé je jasná diskriminace.

b) Pokud by podpora splnila účel a romové se vzdělávali, pak by to možná šlo skousnout. Ale ve chvíli, kdy dostávají peníze za to, že chodí do školy, kde dělají bordel, tak jsou to jen vyhozené peníze.

13 0
možnosti

J69i85r45i 26P34e12t80l48a96n

24. 6. 2014 13:46

Oni ani studovat nchtej,radsi honem na socialku pro 30 litru

6 0
možnosti

Chudší rodiny upřednostňují to, aby potomek šel rychle do práce a začal vydělávat//aha, tak proto mladí romové nestudují, pospíchají do práce

16 0
možnosti

Ono to není tak jednoduché. Ve společnosti přetrvává (ne neprávem) vůči Romům nedůvěra, takže málokdo si domů pozve řemeslníka tohoto etnika. Kor když je to člověk o kterém zákazníci vědí že žije v místě které je označováno jako ghetto. Pochopitelně ani většina firem mu moc šancí nedá.

0 0
možnosti

Každý si bere domů řemeslnika na základě referencí a zkušeností jeho bývalých klientů. Nikdo si domů nepozve lempla jakékoliv barvy, víry nebo orientace.

15 0
možnosti
Foto

Mícháte hrušky s jablkama - podporu Romů s nedostatkem řemeslníků. Jednou z cest jak řešit romskou problematiku je podpora dětí, které mají na to vystudovat. Problém je v rodinách, to ano, ale ty nikdo nepředělá. Bez pomoci státu tyto děti prostě nevystudují a zařadí se také na okraj společnosti. Pokud se jim pomůže a oni se stanou platnými pro naši společnost a pokud dál zůstanou Romy a budou pomáhat dalším je to rozhodně lepší cesta než - než vlastně co? Vystřílíme je? Sterilizujeme? Odstěhujeme? A od kolika let? Hned po narození ? Nebo třeba v šesti letech? V deseti? ?

2 9
možnosti

Obavam se, ze romsky problem neni v jejich rodinach, ale v jejich genech. S rodinnym prostredim se da neco delat, se geny zatim ne.

12 1
možnosti

Tato slova!!...  (a dál jsem ani nečetl) :-/

0 0
možnosti

no možná by stálo za to dojít dál ;-)

5 1
možnosti