Romové si stěžují, že jsou nazýváni Romy …

Naši spoluobčané si stěžují, že jsou v mediálních zprávách označováni za Romy, i když je údajně toto označení v některých případech naprosto zbytečné. Absurdita nebo je to myšleno naprosto vážně? Posuďte sami … před časem jim vadilo označení či nazývání cikány, nyní už jim vadí i označení Romové.

Kulatý stůl sdružení ROMEA přinesl zprávu za ¾ roku 2013 o mediálním obrazu Romů. Zpráva obsahuje jen samé stížnosti, jak neobjektivní novináři v případech například krádeží, vražd, napadení či zbití, informuje o etnické příslušnosti pachatele.

Citace z článku: “Etnicita pachatelů je velmi často uváděna, aniž by pro to byl důvod a bylo to podstatné pro smysl zprávy.“

Můj osobní názor je, že pro většinu obyvatel je podstatné, kdo například spáchal přestupek proti zákonu či trestný čin. V jiných státech je naprosto normální, že je ten či onen označen jako Afroameričan, Asiat nebo Hispánec, jen těm našim chudáčkům to vadí ..

Když Vám tedy tak strašně vadí, že například v nadpisu článku uvedeno, že ten nebo onen byl takového a jiného etnika, proč se tím neřídí sama romská vlajková loď ROMEA?

Jakmile se objeví zpráva, že nějaký Rom udělal skutek, který já považuji u ostatních obyvatel naprosto normální, nezapomene zdůraznit, že to byl ROMSKÝ MLADÍK, KTERÝ VRÁTIL PENĚŽENKU!!!

Posuďte níže … jen krátký výpis z nadpisů článků na Romea …

Skuteč: romský nálezce odevzdal kabelku s penězi

http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/odjinud/mestska-policie-skutec-poctivy-rom

Myslím, že by se snad dalo uvést, že mladý nálezce odevzdal kabelku s penězi, ne?

 

Příbramští Romové pomohli vyčistit část Příbramského potoka

http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/domaci/pribramsti-romove-pomohli-vycistit-cast-pribramskeho-potoka

Korektní nadpis by zněl: Příbramští pomohli vyčistit část Příbramského potoka

Romové pořádali benefici pro nemocné děti.

http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/domaci/idnes-cz-romove-poradali-benefici-pro-nemocne-deti-jenze-skoro-nikdo-neprisel

Zde se ani nevyjadřuji, to, že nikdo nepřišel je sice smutné,ale ...  cituji z článku: "Většinou šlo o Romy, jenom pár z nich byli gádžové." Takže my nemáme uvádět v médiích etnikum, ale ty nás klidně můžeš nazývat GÁDŽOU ???

Další citace je z výše zmíněného článku a zprávy o mediálním obraze  … Cituji z článku: Drtivá většina příspěvků informovala o "Romech", vyskytovalo se ale i označení "Cikán", "nepřizpůsobivý" a "cigán". My můžeme být gádži a tobě vadí označení cikán?

Kam až si přejete, aby zašla multikulti korektnost?? Živíme přes více než 200 neziskovek, které se zabývají romskou problematikou …  V ČR žije oficiálně cca 150 – 200tis. Romů. Matematika je jednoduchá. Některé neziskovky fungují již několik let ….. jak dlouho ještě budeme živit sociální integraci?

Zatím slyšíme pouze kritiku, jak my jsme ti špatní a oni jsou jen chudáčci, kteří umí zpívat a tančit … ostatně je to jediné, o čem údajně dle zprávy z Romea, informují média tak nějak „hezky“o Romské kultuře. Z toho my opět jednoduchou rovnicí vyplyne „zpívání a tančení“.

 

Aktuálně také článek jak se naši spoluobčané staví k volbám a posléze brečí, že nemají možnost ovlivňovat samosprávy, zákony …

Romští kandidáti do PS – kde je ta vaše romská soudržnost?

 

 

 

PS: Diskuze mám zakázány vyšší mocí cenzorskou ...

 

 

 

Autor: Kateřina Gajdošová | pátek 1.11.2013 10:42 | karma článku: 40,03 | přečteno: 2874x
  • Další články autora

Kateřina Gajdošová

Multiculti husa roku

27.8.2014 v 11:16 | Karma: 22,53

Kateřina Gajdošová

Absolutismus Miloše I.

28.10.2013 v 11:41 | Karma: 33,07
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1619x
Nesmím koukat na zprávy, nebo číst noviny, jsem pak věčně naštvaná .... a infarkt před třicítkou ještě opravdu nechci :)

Seznam rubrik